-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce6
-
Celkový čas1 hodina 10 minut
Vepřový bramborový buřtguláš s paprikou
Vepřový bramborový buřtguláš s paprikou je můj recept, který vznikl smícháním toho, co dům dal. Připravuji ho z vepřového masa, uzeniny, kterou mám k dispozici a samozřejmě s bramborem a červenou paprikou.
Suroviny na vepřový bramborový buřtguláš s paprikou
- 500 g vepřového masa
- 200 g uzeniny (klobása, špekáček…)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 300 g brambor
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 2 kápie nebo červené papriky
- lžíce mleté sladké papriky
- 1,5 l vývaru nebo vody
- 1 lžička majoránky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl & pepř
- olej
Postup přípravy vepřového buřtguláše s paprikou
- Vepřové maso opláchněte, očistěte od blan a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte prolisovaný česnek, kostky masa a uzeniny. Maso s uzeninou restujte ze všech stran a jakmile se maso zatáhne, tak vše poprašte mletou sladkou paprikou a hladkou moukou. Za stálého míchání restujte maximálně další minutu a poté vše zalijte vývarem nebo vodou.
- Důkladně promíchejte metličkou, přidejte koření a přiveďte k varu. Pod pokličkou poduste zhruba 30 minut.
- Nyní přidejte brambory a kápie nakrájené na kostky a vařte do měkka.
- Jakmile budou brambory měkké, tak guláš vypněte a nechte ještě 10 minut dojít.
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo třeba našimi domácími houskami bez kynutí. Můžete ho posypat jarní cibulkou nebo nasekanou petrželovou natí.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Vepřový bramborový buřtguláš s paprikou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review